• Acasa
  • Despre mine
  • Retete
    • Retete sarate
    • Retete dulci
      • Placinta cu branza dulce si stafide
    • Retete cu ciocolata
      • Tort in 3 culori
    • Dulciuri sofisticate
    • Dulciuri simple si rapide
    • Cozonaci aromati
      • Cozonac cu aroma de sarbatoare
    • Paine de casa
      • Paine alba pufoasa
  • Dulciuri copii
    • Biscuiti
    • Turta dulce
    • Pseudocereale
  • Recomand
  • Contact
Meniu
  • Acasa
  • Despre mine
  • Retete
    • Retete sarate
    • Retete dulci
      • Placinta cu branza dulce si stafide
    • Retete cu ciocolata
      • Tort in 3 culori
    • Dulciuri sofisticate
    • Dulciuri simple si rapide
    • Cozonaci aromati
      • Cozonac cu aroma de sarbatoare
    • Paine de casa
      • Paine alba pufoasa
  • Dulciuri copii
    • Biscuiti
    • Turta dulce
    • Pseudocereale
  • Recomand
  • Contact
 › Branza › Placinta cu branza dulce si stafide

Placinta cu branza dulce si stafide

admin februarie 1, 2017     Niciun comentariu    

 

Ce faci atunci cand un castron de branza dulce de vaci in frigider si ultimul desert a fost cheesecake?

Pai nimic mai simplu ….treci la o delicioasa retete de placinta de branza cu stafide si foi crocante, foarte usor de realizat.

Prima oara pregatim umplutura ce se lasa sa se aseze putin si sa se intrepatrunda aromele..

Ingrediente umplutura:

  • 1 kg branza proaspata de vaci
  • 1 lingurita rom
  • 5 linguri zahar
  • 1 ou
  • 50 gr stafide hidratate in prealabil
  • 1 plic zahar vanilat

Cum va spuneam, este o reteta foarte usor de realizat. Intr-un bol mare se amesteca toate ingredinetele si asta e tot pentru umplutura.

Inainte sa trecem la aluat preincalzim cuptorul la 200 grade.

Pentru foile crocante avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 100 gr unt topit
  • 2 linguri untura
  • 50 ml ulei
  • 500 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura zeama de lamaie (otet)

Intr-un vas se pune untul topit, untura si uleiul si se omogenizeaza bine.Se adauga bicarbonatul de sodiu stins in zeama de lamaie si se amesteca bine. La final se adauga faina si sarea si se framanta pret de cateva minute pana obtinem un aluat elastic ce nu se mai lipeste de maini (daca mai este nevoie mai adaugati faina).

Dupa ce am terminat cu aluatul pregatim tava, o tapetam cu unt si faina sau cu hartie de copt. Eu am folosit o tava 27 x 36 cm.

Se imparte aluatul in doua parti egale si se pune pe planseta unde se intinde in strat subtire, Se pune foaia obtinuta in tava si se inteapa cu furculita in cateva locuri. Peste foaie se adauga toata umplutura.Se aseaza si ultima foaie, se unge cu galbenusul unui ou si optional, se presara putin zahar brun ca sa obtineti o crusta delicata si crocanta.

Se coace timp de 50-55 minute.

 

 

Branza
branzafoi placinta

 Articolul precedent

Paine alba pufoasa

― ianuarie 27, 2017

Articolul următor 

TheCon – Campanie de sustinere a bloggerilor

― februarie 5, 2017

Autor: admin

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Cauta

Abonare

Ultimele postari

  • TheCon – Campanie de sustinere a bloggerilor
  • Placinta cu branza dulce si stafide
  • Paine alba pufoasa
  • Cozonac cu aroma de sarbatoare
  • Tort in 3 culori

Ultimele comentarii

    Arhiva

    Link-uri rapide

    • Prima pagină
    • Contact
    • Recomand
    • Despre mine

    Categorii

    • Branza
    • Ciocolata
    • Cozonac
    • Paine de casa
    • Publicitate
    • Uncategorized

    Recente

    • TheCon – Campanie de sustinere a bloggerilor
    • Placinta cu branza dulce si stafide
    • Paine alba pufoasa
    • Cozonac cu aroma de sarbatoare
    • Tort in 3 culori

    Social

    Social
    • Prima pagină
    • Contact
    • Recomand
    • Despre mine
    Copyright © stropdedulce.ro