Ce faci atunci cand un castron de branza dulce de vaci in frigider si ultimul desert a fost cheesecake?
Pai nimic mai simplu ….treci la o delicioasa retete de placinta de branza cu stafide si foi crocante, foarte usor de realizat.
Prima oara pregatim umplutura ce se lasa sa se aseze putin si sa se intrepatrunda aromele..
Ingrediente umplutura:
- 1 kg branza proaspata de vaci
- 1 lingurita rom
- 5 linguri zahar
- 1 ou
- 50 gr stafide hidratate in prealabil
- 1 plic zahar vanilat
Cum va spuneam, este o reteta foarte usor de realizat. Intr-un bol mare se amesteca toate ingredinetele si asta e tot pentru umplutura.
Inainte sa trecem la aluat preincalzim cuptorul la 200 grade.
Pentru foile crocante avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 100 gr unt topit
- 2 linguri untura
- 50 ml ulei
- 500 gr faina
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingura zeama de lamaie (otet)
Intr-un vas se pune untul topit, untura si uleiul si se omogenizeaza bine.Se adauga bicarbonatul de sodiu stins in zeama de lamaie si se amesteca bine. La final se adauga faina si sarea si se framanta pret de cateva minute pana obtinem un aluat elastic ce nu se mai lipeste de maini (daca mai este nevoie mai adaugati faina).
Dupa ce am terminat cu aluatul pregatim tava, o tapetam cu unt si faina sau cu hartie de copt. Eu am folosit o tava 27 x 36 cm.
Se imparte aluatul in doua parti egale si se pune pe planseta unde se intinde in strat subtire, Se pune foaia obtinuta in tava si se inteapa cu furculita in cateva locuri. Peste foaie se adauga toata umplutura.Se aseaza si ultima foaie, se unge cu galbenusul unui ou si optional, se presara putin zahar brun ca sa obtineti o crusta delicata si crocanta.
Se coace timp de 50-55 minute.